Behaglig värme till låg kostnad

Written on 2023-04-12
Folkpool Lev livet lite mindre vardag


Folkpool erbjuder flera alternativ för uppvärmning av din pool, poolvärmepump, värmeväxlare för extern värmekälla eller solfångare.

Vad som är bäst beror på olika faktorer. Den mest populära värmaren är poolvärmepump. De nya invertermodellerna är mycket effektiva och lätta att installera.

Om du har en extern värmekälla som du vill använda kan du installera en värmeväxlare som för över värmen till poolen. Den kan användas mot fjärrvärme, vedpanna, extern värmepump eller annan värmekälla.

Solfångare till pooler är utformade så att poolens vatten cirkulerar genom dem. De är mycket effektiva soliga sommardagar men kan inte garantera önskad värme under hela säsongen. Men när solen ligger på är det gratis energi.


 


Poolvärmepump är idag den överlägset vanligaste värme­källan för pool.

Med högeffektiva inverter­värmepumpar kan du hålla behaglig värme till låg kostnad. En poolvärmepump är en kostnadseffektiv och miljövänlig lösning för att värma upp din pool, och det kan också förlänga din poolsäsong. 

Här kommer några förslag på poolvärmepumpar:

HeatForce Inverter M

Inverter M är tyst och kan optimera driften efter variabler som vatten- och lufttemperatur effektivt genom att anpassa varvtal på kompressorn helt steglöst och fläkten i tre steg.

För varje investerad kW kan du få upp till 6 gånger så mycket effekt tillbaka i snitt en normal svensk sommar. Heatforce Inverter har ett speciellt läge, 'silence mode' vilket ger pumpen en extra tyst gång och även högre verkningsgrad.

HeatForce Inverter Plus

Inverter Plus klarar att steglöst justera varvtal på både kompressor och fläkt och kan därför optimera driften maximalt.

HeatForce Inverter Plus-serien är mycket effektiv där du för varje investerad kW kan få upp till 7 gånger så mycket kW i värme tillbaka under svenska förhållanden. Heatforce Inverter har ett 'silence mode' vilket ger pumpen en extra tyst gång. Inverter-serien klarar utomhustemperatur ner till -7°C med reducerad effekt. Topp-testad av TÜV enligt standard EN14511. 

HeatForce Inverter X

Inverter X justerar steglöst varvtalet på både kompressor och fläkt och kan därför optimera driften maximalt efter variabler som vatten- och lufttemperatur.

HeatForce Inverter X är mer effektiv än de andra HeatForce serierna där du får mer tillbaka per investerad kW. Du kan få upp till 16 gånger så mycket tillbaka. HeatForce Inverter X har likt de andra HeatForce modellerna ett ”Silence mode” med skillnaden när den här modellen uppnått önskad pooltemperatur går det extremt tyst.

HeatForce Midi ON/OFF

Midi ON/Off poolvärmepumpar är välbyggda, driftsäkra och prisvärda. De är effektiva och utvecklade speciellt för att värma pooler.

HeatForce Midi använder miljövänligare köldmedia R32 och lödning med silverlod och har en 4-vägsventil med hetgasavfrostning och hög verkningsgrad på 4,3 COP vid normala svenska förhållanden. 

Tillbehör värmepump

Vi rekommenderar alltid att installera By-pass till poolvärmepumpen. Det ger möjlighet att optimera flödet och underlättar vid framtida service. Välj mellan färdiglimmad ByPass eller en i lösa delar som du monterar själv. Båda passar alla våra värmepumpar.

Läs mer om poolvärmepumpar


 Solfångare med styrning

Solfångare Polyeten är effektiva solfångare i mycket tåligt material för lång livslängd. Automatiskt system med motorventil styrs av en differens­termostat med dubbla givare.

Givarna känner skillnaden mellan lufttemperatur utomhus och poolvatten­temperatur. Det manuella systemet har en manuell 3-vägs ventil. Lägg till PEL-rör för installationen.

Läs mer om solfångare.

  

Behöver du hjälp med din nuvarande värmpump, klicka här för att se vanliga frågor och svar kring poolvärmepump.