Uppgradera din pool med liner och trappa

Written on 2023-09-13
Folkpool Lev livet lite mindre vardag

Har du funderat på att installera en trappa, Jet-Stream eller andra tillbehör som påverkar poolstommen är det smidigast att göra detta i kombination med ett linerbyte.


Vilken färg på liner du väljer påverkar till en viss del vattenfärgen. 

Alla liner från Folkpool är från linerserien protect+ med algskydd. Linern står sig därför extra bra mot solblekning och missfärgning.
För att underlätta ditt val av liner har vi tagit fram bilder av olika liner i poolmiljö. 

»OBS: Notera att ljuset och omgivningen kan ge vissa skillnader i färg.

Läs mer om linerfärger här. Funktion och utseende vid val av pooltrappaEn pooltrappa fyller lika mycket funktion i poolen som den bidrar till utseendet. Vilken trappa som passar bäst för just er beror lite på poolens användning och vilka som ska nyttja den.Smarta Relax trappmodulerna 

Med trappmodulerna Relax kan du kombinera olika trappvarianter. Populärast bland trappmodulerna Relax är helgavel­trappa och hörntrappa men det går att bygga ihop en rak trappmodul med en sittbänk eller varför inte en hörmodul med sittbänk.  

Ska poolen användas för simträning kan en hörntrappa vara ett smart val då den inte tar upp lika mycket av poolens yta. Är avkoppling prioritet nummer ett kan en sittbänk bli favoritplatsen, perfekt för stora som små. Möjligheterna är många. 

Klicka här för att se instruktionsfilmen för montering av Relax pooltrappa. 
Vill du inte byta din liner kan du välja en poolstege eller en påhängstrappa ovan liner. Pooltrappan ovan liner är tillverkat i glasfiber och kan installeras i nya eller befintliga poolen. Påhängstrappan skruvas fast på poolkanten medans trappens fot vilar mot poolbotten. För extra stöd kan du även köpa till ett ­rostfritt räcke.

Poolstegar finns i olika varianter. Du kan välja en smart fällbar poolstege som kan låsas i uppfällt läge, eller en specialpoolstege för pooltak och RIB-cover. Folkpool rostfria detaljer håller högsta syrafasta kvalité A316L.


 
FAQ: Varför behöver jag en pooltrappa?
En pooltrappa gör det enkelt och säkert att kliva in och ur poolen. Det är särskilt viktigt för personer med begränsad rörlighet eller små barn som behöver extra stöd när de går i och ur poolen. 

FAQ: Vilken typ av pooltrappa passar bäst till min pool?
Valet av pooltrappa beror på storleken på din pool, din budget och personliga preferenser. Vi erbjuder olika typer av pooltrappor, inklusive raka trappor, hörntrappor och inbyggda trappor. Vi rekommenderar att du rådfrågar vår kunniga personal för att hitta den bästa lösningen för din pool. 

FAQ: Hur monterar jag en pooltrappa?
Monteringen av en pooltrappa kan variera beroende på modell och material. Vi rekommenderar att du följer tillverkarens instruktioner och rådfrågar vår kunniga personal för att säkerställa en korrekt montering. Det är viktigt att se till att trappan är korrekt monterad för att säkerställa säkerhet och stabilitet. 

FAQ: Hur underhåller jag min pooltrappa?
För att din pooltrappa ska fungera optimalt är det viktigt att den underhålls regelbundet. Detta inkluderar att rengöra trappan och byta ut eventuella trasiga delar. Vi rekommenderar att du följer tillverkarens instruktioner och rådfrågar vår kunniga personal för att säkerställa att din pooltrappa är väl underhållen.