Automatisk poolstädare

Publicerad den 2023-06-15
Folkpool Lev livet lite mindre vardag


Med en automatisk poolstädare får du mer tid över att bada

En poolrobot gör att du sparar vatten och kemikalier eftersom reningsverket inte behöver backspolas lika ofta. Bra för både plånboken och miljön.

En poolrobot städar poolen automatiskt och samlar upp allt skräp i en filterbehållare. Den töms och spolas rent efter varje städning.

Använder du en poolrobot så belastas inte sandfiltret lika hårt och färre backspolningar krävs. Använd inte poolroboten vid hög klorhalt, efter chockklorering och förvara den i ett förråd så håller den längre.

Den största skillnaden mellan modellerna är om roboten städar endast botten eller både botten och väggar. Robotarna är också anpassade efter olika storlekar på pool då de har olika insugnings- och städförmågor.  

»Tips: Tänk på att poolroboten måste ha minst 15° i vattentemperatur för att kunna fungera som den ska.

Vi har sammanställt olika egenskaper och funktioner så att du enkelt kan hitta den poolrobot som passar dig och din pool bäst.
» Klicka här för att se hela överblicken. 


Låt roboten göra jobbet

Elektriska pooldammsugare arbetar med egna inbyggda motorer och samlar upp allt skräp i en behållare. Efter städningen tömmer du och spolar rent filtret/behållaren.

Batteridrivna poolrobotar

Enklare och smidigare kan det inte bli! Folkpools helt nya serie batteridrivna poolrobotar WY städar poolen snabbt och effektivt.

De har lång driftstid: WY100 upp till 90 minuter och WY3165 upp till 120 minuter på en laddning. Robotarna har ett smart program som gör jobbet.

Kabeldrivna poolrobotar

Folkpool har ett brett utbud av traditionella poolrobotar med kabel i olika prislägen och funktioner för önskat behov och budget. Om poolen behöver extra städning startar man enkelt om roboten efter avslutat program.

Klicka här för att se hela sortimentet av poolrobotar.
Har du problem med bottensug eller poolrobot?

Bottensug

Har du en Zoom/G4 eller en Magic Clean poolstädare som inte fungerar bör du kontrollera pumpens sugkapacitet. Om städaren går igång, men snabbt slutar att fungera sitter felet mellan bräddavlopp och pump, kontrollera då din anläggning. Om problem kvarstår, kontakta din Folkpool Återförsäljare.

Poolrobot

Har du en Sweepy/Indigo som inte fungerar bör du kontrollera att städarens påse är rengjord. Om poolstädaren inte går på väggen kan det finnas luft i maskinen. Ta då städaren till ytan och vänd runt den för att avlägsna luft. Om problem kvartstår, kontakta din närmaste Folkpool butik.