Filterpatroner till ditt spabad

Publicerad den 2024-01-13
Folkpool Lev livet lite mindre vardag


Filtret är en viktig del i reningen av ditt spabadsvatten.


Att byta filter i ett spabad regelbundet är viktigt för att säkerställa att vattnet förblir rent och hälsosamt samt för att förlänga livslängden på ditt spabadssystem.

Tänk på att dessa riktlinjer är generella och det är alltid bäst att följa tillverkarens specifika rekommendationer för ditt spabad och dess filter. Om du använder spabadet ofta kan det vara nödvändigt att byta filtret oftare.Filtret ska tvättas minst en gång i månaden, oftare vid behov. Spola först rent patronen från skräp med en hård stråle genom tvättmunstycket (ej högtryckstvätt).

 Ställ sedan patronen i en hink med varmt vatten (max 50´C) och dosera Folkpools filtertvätt som tar bort föroreningar. Snurra runt filtret några gånger och låt det sedan stå och verka i ca 10 minuter.

Skölj rent filtret noga, annars löddrar det. Vid hårt vatten med hög kalkhalt så bör du tvätta patronen i surt vatten 2 - 4 gånger per år. Lös upp ca 1 dl sänk PH i en hink med varmt vatten och låt stå ca 30 minuter. Skölj sedan patronen noga. Filterpatronen bör bytas till en ny efter ett år.Estelle filtertvättssystem förenklar rengöringen av spafilter, snabbt och enkelt utan rengöringsmedel.

Estelle gör att du kan tvätta dina filter inomhus när det är kallt ute utan att blöta ner med en massa vatten. Vattentrycksdriven. Ingen elektricitet eller batterier behövs.

Eftersom Estelle rengör utan kemikalier och elektricitet är den ett miljövänligt och mycket användarvänligt alternativ. Förlänger livstiden på spafiltret.

Läs mer om Estell spafiltertvätt.


 Samtliga filterpatroner i sortimentet kommer från världens största tillverkare och har filtermaterial i högsta kvalitet från Reemay.

I benämningen kan du läsa ut det vanligaste märket den passar till. Vissa filterpatroner passar till flera olika märken.

Läs mer om alla filter i Folkpool sortiment.