Folkpool 50 år, familjeföretag sedan 1968 med försäljning av pool och spabad via rikstäckande butik

Publicerad den 2018-09-13
|

Folkpool fyller 50 år - fira med oss under 2018.
I slutet av 60-talet var pooler en lyxprodukt som kostade en hel del pengar. Lars och Gitte Biörck på Fiskarvägen i Järna såg en möjlighet att ta fram en poolkonstruktion som kunde byggas av händiga självbyggare till en rimlig kostnad. Helt enkelt en pool för folket.

1968 förverkligade de sin idé och företaget Folkpool var fött. Under det första året fick garaget fungera som plats för både tillverkning och lager. 1969 flyttas pooltillverkningen till en lada utanför Järna där paret hyrde det gamla höloftet.

Tillsammans med en erkänd konstruktör tog de fram en poolkonstruktion som fick namnet Markpool typ B, föregångaren till dagens Folkpool Classic. I takt med patent och bra produkter blev återförsäljarna allt fler.

Folkpool samarbetade redan då med Hayward, den främsta tillverkaren av kvalitetsutrustning för pooler och spabad. Företaget växte och paret Biörck investerade i nya lokaler på Tellebro Gård. Här höll företaget till i 30 år innan det 2005 blev dags för större och modernare lokaler.

I januari 2000 presenterades de första spabadet i sortimentet och Folkpool är idag marknadsledande även inom denna kategori.