Vilket poolöverdrag ska jag välja till min pool? Se en översiktlig guide med tips och råd.

Publicerad den 2019-03-19
|

Att välja poolöverdrag. En översiktlig guide vad du kan välja mellan, hur de fungerar samt fördelar och nackdelar.

Standardöverdrag är det enklaste och mest prisvärda poolöverdraget. Det består av en duk i tätvävd HDPE-väv som är lätt och stark. Den flyter på ytan men släpper igenom regnvatten så att inga sjöar bildas. Du spänner fast den med gummistroppar. Många använder en upprullning till denna för att få en enklare hantering.

RIB-cover är vårt mest populära poolöverdrag. Lätt att hantera genom att täcka över med hjälp av en draglina och täcka av med hjälp av en praktisk markisvev. Lite kraftigare utförande än liknande varianter. Bra energisparare tack vare luftspalt mellan duk och vattenyta. Spänns fast snabbt och enkelt med hjälp av låsning för spännband.

Lamellöverdrag manövreras med en fjärrkontroll. Luftfyllda lameller i tålig PVC-plast ger god isoleringsförmåga. Lamellöverdragen är enkla att montera på både nya och befintliga pooler

Poollock är vårt mest eleganta poolöverdrag. Med Poollock får du en säker och elegant lösning som dessutom inte tar någon extra plats i poolen. Kassetten placeras nedfälld på kortsidan och med skenor som monteras under sargen. Passar bäst vid nybyggnation.

Pooltak är mycket populärt. Flera olika varianter finns att välja mellan. De låga pooltaken är mest populära. Låga nog för att bättre smälta in och höga nog att simma under. Lätt att skjuta av när du vill bada under bar himmel.

Vintertäckning är ett starkt och tåligt överdrag av vattengenomsläpplig väv. Spänns fast med kraftigt gummiband runt om. Kan även användas som poolöverdrag året runt.